alaMira, iets nieuws dat iedereen kent!

Artistiek ontwerp, advies en kunsteducatie

kunstprojecten

alaMira, iets nieuws dat iedereen kent!

Artistiek ontwerp, advies en kunsteducatie

kunstprojecten

Alamira

Vertaal jouw verhaal in een kunstwerk

Geniet je van het bezig zijn met kunst en duik je ook graag de diepte in? Maak dan je eigen kunstwerk onder professionele begeleiding.

Een kunstwerk dat helemaal past bij jou! 
Ik nodig je uit om met verschillende materialen te werken en leer je hoe je een verhaal kunt overbrengen door middel van kunst. 

Maandag 12 juni start een lesreeks van zes avonden, van 20:00 – 22:00u in mijn atelier bij Pygmalion Poort, waarbij ik je meeneem in de wereld van creatiekracht.
 
Wat ga je leren?
❤️‍🔥 Je ontdekt wat jou fascineert of waar jij naar verlangt
❤️‍🔥 Je leert hoe je jouw verhaal kunt omzetten in een kunstwerk en hoe dat eruit moet zien
❤️‍🔥 Je leert hoe je met verschillende materialen kan werken als bijvoorbeeld hout, epoxy en materialen uit de natuur
❤️‍🔥 Je ervaart hoe fijn het is om plezier te hebben in het zoeken naar de juiste vorm
❤️‍🔥Je leert meer over vorm, kleur en compositie
❤️‍🔥 Je leert bewuste keuzes te maken in het ontwerpproces

❤️‍🔥 Je gaat aan het eind van de lesreeks naar huis met een kunstwerk dat helemaal bij jou past en jouw verhaal vertelt

 
Carla maakte een heel persoonlijk kunstwerk en opende daarmee letterlijk en figuurlijk nieuwe deuren in haar leven.

Praktische informatie
Data: 12, 19, 26 juni en 3, 10 en 17 juli 
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur)

Kosten: Deelname is € 175,- per persoon, inclusief lesmateriaal, drinken en iets lekkers

Kunst op maat

Voor bedrijven en particulieren ontwerp ik kunstobjecten op aanvraag: Van handzaam klein tot metersgroot. Aan de hand van een thema of wens maak ik een uniek kunstwerk, dat jouw eigen verhaal vertelt en precies past binnen jouw huis of bedrijfsruimte. Ook voor kunst in de openbare ruimte ontwerp ik onderhoudsvriendelijke objecten.

Bekijk mijn portfolio op www.alamira.nl of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je gewoon een keer kennis maken?
Kom dan eens langs in mijn atelier!

 

 

"Als conceptueel kunstenaar, ruimtelijk ontwerper, kunstdocent en coach wil ik
anderen inspireren en uitdagen uit hun comfortzone te stappen."

Met mijn kunst wil ik mensen opnieuw in contact brengen met de creativiteit in zichzelf

Als conceptueel kunstenaar en ruimtelijk ontwerper zoek ik naar de verbinding met en tussen mensen. Hierbij wil ik anderen inspireren en uitdagen uit hun comfortzone te stappen. Een vraagstuk of thema is het vertrekpunt. Van hieruit begint een proces van verkennen, ontdekken en experimenteren. Bij community art projecten kom je zo tot bijzondere samenwerkingen, waarbij iedereen zich betrokken voelt en je met elkaar werkt aan een gezamenlijk doel. De uitkomst is niet te voorspellen, het gaat om het proces. Ik ben er van overtuigd dat mensen hierdoor (opnieuw) in verbinding komen, met elkaar, en met de creativiteit in zichzelf.

Van prestatie naar plezier

Tijdens mijn kunstlessen op school moet ik soms lachen om de uitspraken van kinderen. Tegelijkertijd doet het me beseffen hoe waardevol het is om als kunstenaar in de klas gastlessen te geven.

Zoals die keer dat een kind tijdens een klei-les vroeg waar de vormpjes bleven. Of toen de kleuterjuf gisteren opmerkte dat het echt wennen was voor de kinderen om hun eigen fantasie te gebruiken; omdat ze normaal gesproken ‘kant en klare’ opdrachten krijgen.

Het is altijd zoeken hoe ver ik kan gaan. Aan de ene kant wil ik prikkelen en uitdagen, aan de andere kant wil ik dat de kinderen zich veilig voelen en ontdekken wat ze zef kunnen bedenken en maken. Alleen dat besef al maakt dat ze groeien. Door kinderen de ruimte te geven om te experimenteren en gewoon te proberen, zie ik hun zelfvertrouwen groeien. In mijn lessen wil ik van prestatie naar plezier. Want vanuit plezier ontstaan juist de mooiste creaties.

alaMira - Pygmalion Poort
'Flarden' (2022) is een drijvend kunstwerk gemaakt met 44 leerlingen van verschillende basisscholen uit Almere Poort, waarbij elk kind zijn/haar eigen silhouet heeft gemaakt op een zeil van gerecycled plastic.

Contact

alaMira | Artistiek ontwerp, advies en educatie
Contactpersoon:  Mira Ticheler

Telefoon:  +31 (06) 48 17 11 28
Mail: info@alamira.nl

Wanneer is Mira aanwezig in Pygmalion Poort?

Mira is op afspraak beschikbaar voor een artistiek ontwerp, advies en kunsteducatie. Mira werkt vanuit haar atelier in Pygmalion Poort, maar ook op locatie. Van de polder, tot aan de randstad is Mira te boeken voor workshops, coachingssessies of een kunstproject op maat. 

Op maandagavond 12 juni tot en met 17 juli van 20:00 tot 22 uur kan je meedoen met een reeks kunstlessen ‘Maak je eigen kunstwerk’. 

Mira & Almere Poort

Sinds 2011 ben ik verknocht geraakt aan Almere Poort. Als bewoner, moeder én kunstenaar met een atelier op de Pygmalionstraat, heb ik mijn plek in Poort helemaal gevonden. Als cultuurscout van het Cultuurfonds Almere ontdekte ik hoe weinig er in Poort te doen is op het gebied van kunst en cultuur en dat er weinig maak- en presentatieplekken zijn. Daar wilde ik verandering in brengen, door met andere gepassioneerde makers een bijzondere plek met een afwisselend cultuuraanbod te creëren voor de wijk. Deze plek heet Pygmalion Poort ☺. Daarnaast wil ik iedereen die ervoor open staat laten ervaren dat kunst maken voor iedereen zoveel plezier en antwoorden kan opleveren, als je er helemaal voor durft te gaan.

Ervaringen

Hier lees je wat het publiek van Mira’s werk vindt:

Over de interactieve installatie ‘Present’ voor NachtVisie (2021)
“Mijn complimenten voor je ontwerp I AM PRESENT als interventie bij het beeld van Jerome Symons tijdens Nachtvisie. Subtiel, inventief, mooi en effectief!”

Ans van Berkum

Over de maandelijkse coachingssessies bij Mira Ticheler
“Ik wilde tijdens mijn coachingstraject bij Mira werken aan een professionaliseringsslag van mezelf als kunstenaar. Mira heeft me hier zeker bij geholpen, omdat zij mij de juiste vragen kon stellen en altijd zonder oordeel. Door mijn doelen te verhelderen ben ik uiteindelijk na het coachingstraject stappen gaan zetten richting die doelen en heb ik nu een eigen viltatelier waar ik fulltime als kunstenaar werk.”

Mirrin de Greeff

Over ‘In Verbinding’, een kunstwerk in de openbare ruimte voor de wijk Tussen de Vaarten
“Mira Ticheler is een zeer sociaal betrokken kunstenares. Het werk en de materiaalkeuze van Mira is onderscheidend, verrassend, orgineel en toegankelijk. Wij werken altijd fijn samen met alaMira.”

st. Art Culture