Wandel met de Goden

Aanbod creatieve activiteiten uitgebreid

Zie ook pagina 24 van Amere Deze Week, 10 mei 2023

Bij cultuurcentrum Pygmalion Poort in het Homeruskwartier in Almere Poort worden creatieve workshops en activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Per 1 mei 2023 is het aanbod verder uitgebreid met zondagse schilderworkshops, kunstlessen voor volwassenen en wandelingen door de wijk, onder begeleiding van een bevlogen verhalenverteller.

Op dit moment kun je bij Pygmalion Poort dansles volgen bij Siërra Yard Dance Studio en Move Fit. Kinderen vanaf  8 jaar leren hoe ze hun eigen kledingstukken maken bij Fashionlab en zowel volwassen en kinderen kunnen elke woensdag creatief aan de slag in workshops met wol, draadjes en kleur bij Yemanja. Voor volwassenen start op 12 juni een reeks kunstlessen, waarbij je op zes maandagavonden werkt aan een persoonlijk 3D-kunstwerk, onder leiding van kunstenares Mira Ticheler van atelier alaMira.

Plek voor ontmoeting en verbinding
Naast het cultuuraanbod is er voor omwonenden ruimte om elkaar te ontmoeten. Kinderen kunnen hun creativiteit kwijt op de kleinschalige naschoolse opvang de Bloeiboei.

Iedere zondagmiddag worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een schilderworkshop voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Van 14:00 tot 15:30 uur kun je bij Ailyne Stein je eigen kunstwerk maken met verschillende thema’s en schildertechnieken.

Verteller en gids Roel van Rijnsoever verzorgt op 28 mei, 25 juni en 30 juli bijzondere wandelingen door de wijk, waarbij inwoners van Poort alles te weten komen over de achtergrond van hun buurt. Al wandelend door straten van het Homeruskwartier leert men de verhalen over de Griekse goden, godinnen en mythen kennen.

Vrijwilligers gezocht
De komende jaren zal Pygmalion Poort verder uitgroeien tot een plek van betekenis in de buurt. Om dit tot een succes te brengen is het cultuurcentrum op zoek naar enthousiaste mensen die vanuit hun persoonlijke kennis en ervaring willen bijdragen aan Pygmalion Poort als cultureel centrum. Bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw, marketing-medewerker, bestuurslid of workshopleider.

Ga voor het aanmelden voor activiteiten of meer informatie naar de pagina van de betreffende aanbieder, of mail naar Pygmalion Poort.